Melkwegbrug woensdag 21 oktober dicht voor (brom)fietsers


logo gemeente purmerend 200In de herfstvakantie op woensdag 21 oktober is de Melkwegbrug vanaf 8.00 uur de hele dag gestremd door werkzaamheden. Onderdelen die zorgden voor storingen aan de brug worden vervangen door hoofdaannemer VSF. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Jan Blankenbrug.

De Melkwegbrug heeft zo nu en dan te kampen met een technische storing, waarbij de slagbomen uit veiligheidsoverwegingen dicht blijven. De storingen zijn onderzocht door de bouwer van de brug én een onafhankelijke extern bureau dat niet betrokken is geweest bij de bouw. Door het vervangen van een aantal technische onderdelen moeten de storingen verleden tijd zijn.

Omleiding via de Kanaalkade is helaas niet mogelijk door werkzaamheden aan Kop West. Voor voetgangers blijft de brug, via de boog, toegankelijk. Het werk wordt binnen de garantie uitgevoerd door hoofdaannemer VSF.

Eén wegdek

Als het weer het toe laat vinden in dezelfde week ook andere werkzaamheden plaats aan de brug. Tijdens dit werk blijft de brug gewoon voor iedereen open. Zo worden de noppen op het wegdek, die de scheiding tussen fiets- en voetgangersstrook aantonen, verwijderd en het wegdek hersteld. Veel bewoners hebben de gemeente aangegeven dat het onduidelijk is waar je nou wel of niet mag lopen of fietsen. De noppen op de weg veroorzaken mede die onduidelijkheid. Door het weghalen van de noppen is de verwachting dat fietsers en voetgangers als vanzelf meer rekening met elkaar houden.