Mei: vaarmaand in natuurgebied Landschap Noord-holland


EILANDSPOLDER EXCURSIEIn mei kun je elke zondagmorgen mee met een vaartocht door natuurgebied Eilandspolder. Je stapt bij het plaatsje Driehuizen in de buurt van Alkmaar op de boot en laat je  heerlijk rondvaren door een van de rijkste weidevogelgebieden. (Foto: Dutchphoto)

Je kunt er volop genieten van bijzondere flora en fauna. De boot vaart er rustig doorheen op zondag 1, 8, 15, 22 en 29 mei. We vertrekken om 10.00 uur en de tocht duurt maximaal 2 uur. De gids vertelt u wat over dit stuk puur natuur, het ontstaan en het beheer waardoor de weidevogels er graag zitten.  Onderweg stappen we nog even uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen.

Kindervaartocht Op woensdag 18 mei van 14.00-16.00 uur is er een speciale kinderexcursie. Ouders kunnen uiteraard (tegen betaling) gewoon mee aan boord. De boswachter vertelt over de vogels en de koeien, het weiland en de grutto. Een vrolijk en stiekem ook een beetje leerzaam natuuruitje.

Reserveren noodzakelijk

De Kosten zijn € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren is nodig en kan op www.gaatumee.nl. Op het water is het vaak wat frisser, neem extra warme kleding mee.  Vertrekpunt:  Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN  Driehuizen