Doe mee met het Nationale Fietsonderzoek 2016


Nationale Fiets Telweek in Purmerend en omgevingWil je meehelpen het fietsnetwerk in de omgeving te verbeteren? Doe dan mee met het Nationale Fietsonderzoek!

De Nationale Fiets Telweek organiseert van 19 t/m 25 september het tweede grote nationale fietsonderzoek. Met een speciale onderzoeksapp wordt het dagelijkse fietsgedrag van de deelnemers deze week in kaart gebracht. De gegevens worden gebruikt door overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties om het fietsnetwerk te verbeteren.

Het onderzoeken van fietsgedrag op deze wijze en schaal is uniek in de wereld. De Fiets Telweek 2015 was met 50.000 deelnemers een groot succes. Dit jaar hopen de Fiets Telweek en de deelnemende overheden het onderzoek op een nog grotere schaal uit te kunnen voeren.

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Doe mee door de Fietstel-app op een smartphone te downloaden en vrienden vragen om dit ook te doen.  Op 19 september start de app automatisch met meten.