MarktstadWalk, MarktstadRun en demonstraties aangepast sporten


Markstadrun Purmerend 640

In het weekend van 29 en 30 augustus zijn er 3 sportieve events in Purmerend: de MarktstadWalk 2015, de MarktstadRun 2015 en demonstraties aangepast sporten voor mensen met een beperking. Het programma:

Zaterdag 29 augustus 9 – 11 uur: MarktstadWalk 2015

Dit jaar zijn er drie mooie wandeltochten door en rondom het groene Purmerend voor je uitgezet. Nieuw in 2015 is de Family Walk van 5,7 kilometer. Een supergezellige wandeling om samen met de hele familie te doen.

Let op! Voor deze familietocht kun je je alleen op de dag zelf inschrijven, op zaterdag 29 augustus. Voor 1 persoon bedraagt het inschrijfgeld 3 euro, bij vier personen 10 euro en iedere persoon extra 2,50 euro. Voor de andere twee afstanden, de 13 of 25 km (de routes zijn wat aangepast vergeleken met vorig jaar), kun je je wel al vooraf aanmelden via de inschrijfpagina: www.marktstadrun.nl.  START bij : GUUST Outdoor & Travel,  Dubbele Buurt 16-18, Purmerend.


Zondag 30 augustus 12.45 uur: Marktstadrun 2015

Start Gedempte Where –Achterdijk en finish op de Koemarkt. Parcours door binnenstad en diverse wijken in Purmerend. Start programma 12.45 uur.

e toename in het aantal lopers noodzaakt de organisatie om de start te verleggen naar de Gedempte Where -Achterdijk. In goede samenspraak met de Gemeente Purmerend hebben wij zo een perfecte oplossing gevonden.

Nieuw dit jaar is de introductie van de Runnersworld halve marathon van Purmerend. De organisatie heeft een schitterende route uitgezet door en rond de wijken in het groene buiten gebied van Purmerend. Uiteraard ook met de finish op de Koemarkt in het centrum van de stad. INSCHRIJVEN via www.marktstadrun.nl


Zondag 30 augustus 12.00-16.00 uur: Demonstraties aangepast sporten op het Nukaterrein o.l.v. Spurd

Tijdens de Marktstadrun kunt u daarnaast, op het Nuka terrein een kijkje nemen bij een mooi aangelegd veld bij het onderdeel aangepast sporten. Dit wordt georganiseerd o.l.v. Spurd. September is de maand van het aangepast sporten. In deze maand vinden er elk jaar tal van activiteiten plaats in Purmerend.

Om deze sporten nog meer aandacht te geven zijn er demonstraties van o.a. rolstoelbasketbal, Special Forces voetbal voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met autismeverwante beperking. Bij diverse kramen kunt u terecht voor vragen over aangepast sporten.