Marjolijn van Heemstra/Theater Rotterdam met: Stadsastronaut


Zaterdag 16 maart staat schrijver en (documentair) theatermaker Marjolijn van Heemstra in De Verbeelding met Stadsastronaut. “Een spektakel van denkkracht” over onze planeet aarde, klimaat, natuur en milieu.

 

In de warmste zomer in drie eeuwen probeert zij zichzelf op te leiden tot astronaut in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob zoomt ze stap voor stap uit op het dagelijkse leven. Ideaal en werkelijkheid samengebracht in een voorzichtig pleidooi voor meer geloof in de toekomst. Voor onszelf maar vooral voor wie er nog komen.

NRC****: “Ervaringen en onderzoek zijn knap verweven tot een voorstelling. Die combinatie tussen theorie en het persoonlijke werkt erg goed. Je merkt aan alles dat het haar ernst is. Toch heeft Stadsastronaut een prettig soort lichtheid, alsof we in die bloedhete zomerduisternis toch een sprankje hoop kunnen ontwaren.”

De Groene Amsterdammer: “Een spektakel van denkkracht…met zorgvuldig gekozen woorden en een rustgevende stem neemt van Heemstra je mee op een reis door de geest.”

De Volkskrant***: “Van Heemstra’s betoog over de ondergang van onze planeet biedt geen oplossingen, maar zet wel aan tot reflectie – als het al geen paniek is.”

Idee, tekst en spel: Marjolijn van Heemstra  Regie: Erik Whien Muziek: Roald van Oosten

www.marjolijnvanheemstra.nl

 

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13 euro), inclusief reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook .