Manifestatie aangepaste sporten voor mensen met een beperking


Wegwijzer Aangepast Sporten Spurd PurmerendZondagmiddag 30 augustus is er op de Schapenmarkt in Purmerend een gratis toegankelijke manifestatie van aanbieders van aangepaste sporten en beweegactiviteiten. Verschillende aanbieders laten zien welke sportieve mogelijkheden er zijn voor mensen met een chronische, verstandelijke, lichamelijke, visuele, auditieve of autismeverwante beperking. Spurd presenteert die dag de geactualiseerde gratis brochure Wegwijzer aangepast sporten met een overzicht van alle sportverenigingen en overige sportaanbieders. Spurd is behalve deelnemer de organisator van de manifestatie.

Tijdens de Marktstadrun zijn er op het parkeerterrein bij parkeergarage ’t Lammetje tussen 12.00 uur en 16.00 uur doorlopend demonstraties van aangepaste sporten en beweegactiviteiten. Een talentscout van NOC*NSF bezoekt de manifestatie.

Diverse sportaanbieders geven naast demonstraties informatie en helpen bij het kiezen van een aangepaste sportbeoefening. Wie een persoonlijk aangepast sportadvies wil, kan naar de kraam van Spurd gaan. Bezoekers aan de manifestatie maken kans op een vrijkaart voor de voetbalwedstrijd FC Volendam tegen Jong PSV, vrijdagavond 11 september 2015.

Er zijn doorlopend demonstraties van en mogelijkheden mee te doen aan bijvoorbeeld clinic bootcamp/Highland Games, duiken, judo, zitvolleybal, Special Forces voetbal, dynamic tennis, Boccia (aangepaste variant van Jeu de Boules), rolstoelsporten en een clinic weerbaarheid. Only Friends Amsterdam geeft met demonstraties en informatie inzicht in de sportmogelijkheden van het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord.

De manifestatie is de start van de Purmerendse bijdrage aan de Maand van het Aangepast Sporten.

Een digitale versie van de brochure Wegwijzer aangepast sporten staat op www.spurd.nl. De aangepaste sportieve activiteiten zijn overwegend in Purmerend, maar ook in de regio.