Manchester by the sea – met Casey Affleck in Filmhuis Purmerend


 

Een klusjesman én binnenvetter in een vervallen appartementsgebouw keert nadat hij hoort dat zijn broer is overleden met flinke tegenzin terug naar zijn geboorteplaats, Manchester by the Sea. Beetje bij beetje ontvouwt zich zijn leven en zien we hoe hij geworden is zoals hij is. Schitterende, ontroerende film waarbij men een traantje wegpinkt. Golden Globe en OSCAR voor de beste drama-acteur voor Casey Affleck! Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

Klusjesman Lee Chandler (Casey Affleck) slijt zijn dagen in een klein, vervallen appartement in Boston. Lee is een binnenvetter en heeft een teruggetrokken bestaan. Hij doet klussen voor de buurtbewoners, maar probeert zo veel mogelijk het contact te vermijden. Zijn avonden brengt hij thuis door of in zijn eentje in een bar. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn oudere broer Joe is overleden, keert Lee met flinke tegenzin terug naar zijn geboorteplaats, het Amerikaanse Manchester-by-the-Sea. Beetje bij beetje ontvouwt zich het leven van Lee en zien we hoe hij zo geworden is. Lonergan heeft een schitterende en ontroerende film gemaakt waarbij slechts weinigen het droog zullen houden. Hoofdrolspeler Casey Affleck won met Manchester by the Sea de GOLDEN GLOBE voor beste acteur in een drama film en ontving hier ook een OSCAR voor. – Manchester by the sea – Kenneth Lonergan, Verenigde Staten, 2016, 138’.

 

Draaidagemn:

  • Vrijdag 5 mei 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur.
  • Dinsdag 9 mei 2017. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.50 en 19.50 uur.

Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/manchester-by-the-sea/