Mahjonglessen voor beginners in de Inval


Leer Mahjong bij de Eerste Mahjongclub in PurmerendBijna elke volwassen Chinees speelt mahjong.  Het spel speel je met z’n vieren, waarbij iedereen 13 stenen krijgt. Door telkens een steen te pakken en 1 weg te gooien is het de bedoeling combinaties van 3 stenen te maken. Hierbij is een “pung” een set van drie dezelfde stenen en een “chow” drie opeenvolgende.  Altijd al eens Mahjong willen spelen? Dat kan op donderdag 5, 12, 19 en 26 maart bij de Eerste Mahjongclub Purmerend. Zonder opium, trouwens 😉

De lessen worden gegeven van 20 tot 22 uur in de Inval, Karekietpark 16 in Purmerend. Kosten per avond: 2,50 euro.  Opgeven  kan tot vrijdag 20 februari via 06 – 28891318 of via e-mail f.fraikin8@upcmail.nl.

Eerste Mahjongclub Purmerend

Bij de Eerste Mahjongclub Purmerend spelen de leden gedurende het seizoen (september t/m mei) voor de EMCP trofee. De EMCP trofee vertegenwoordigt de beste gemiddelde score van het seizoen aan tafelpunten.  Elke vrijdagavond komen de leden bij elkaar voor een gezellig potje Mahjong. Het maak niet uit als men bij de vereniging komt en het spel eigenlijk nog niet kent of juist zeer ervaren is.

De Mahjongclub Purmerend heeft ook een website: www.emcpurmerend.punt.nl