Magic Circus terug in Weidevenne


Afgelopen jaar bracht Magic Circus, het Amsterdams Stadscircus voor het eerst een bezoek aan Weidevenne. Dit jaar zijn ze terug met niet alleen een gloednieuwe show, maar ook met een andere tent. Nederlands enige 6-masten circustent: de Magic Dome. Een intiem circuspaleis met nog beter zicht voor het hooggeëerd publiek.

 

Van dinsdag 23 t/m donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) is de show “Te Koop” dagelijks om 16.00 uur te bewonderen aan de Canberrastraat naast Winkelcentrum Weidevenne.

De show “Te Koop”

Straatventers zijn eigenlijk uit het straatbeeld verdwenen. Behalve in het Magic Circus! Nederlands laatste straatventer Jofri, die ook nog eens enorm grappig is, parkeert zijn karretje vol handel dit jaar midden in de piste. Hij heeft voor elk wat wils en claimt alles te verkopen. Het is de rode draad in een show boordevol modern circusvermaak.

In 100 minuten razen de acts aan je ogen voorbij. Van lasershow en muzikale koeienbellen tot en met hoela hoep acrobatiek en een mini-paardje dat kan rekenen. Auto en tractorbanden vliegen door de lucht als het Duo Opona van het Osmeens Staatscircus de piste betreedt. In en hoog boven de piste voeren zij daarmee acrobatische stunts uit.

Speciale aandacht ook voor de uiterst moeilijke Houdini-dwangbuisontsnapping, uitgevoerd in een opengesperde ijzeren haaienkaak. De Letse ontsnappingskunstenaar Stepan Stafik moet uit de dwangbuis ontsnappen voor deze ‘kaken des doods’ dichtklappen. Snijdende spanning. Zal het lukken of wordt het een Freek Vonkje?

Temidden van al deze spectaculaire acts komt iedereen tot het besef dat niet alles te koop is. Liefde niet. En barmhartigheid evenmin. Dat zijn juist de waarden die het leven leefbaar houden. Die de wereld “great again” kunnen maken. Iedereen die kaarten koopt zal in ieder geval voor altijd verkocht zijn aan het Magic Circus, het Amsterdams Stadscircus. Een magische circusbelevenis die je voor altijd bij zal blijven!

De circuskassa is vanaf een uur voor de voorstelling geopend, kaarten kosten tussen de €10,- en €19,-. Voorverkoop is bij alle Primera-vestigingen en online via www.magic-circus.nl. Het circus biedt ook de mogelijkheid om online een sociaal ticket te kopen. Deze tickets kosten €5,- extra. Dit stelt het circus in staat om nog meer ouderen, gehandicapten en minder kapitaalkrachtigen de meeslepende show te laten beleven. Zo kunt u ook vreugde kopen voor een ander.