Made in Purmerend: ICEmercencyID


P1070363
Niet alle goede ideeën komen uit Silicon Valley! Tijdens Koningsdag 2014 kwam ik in het Leeghwaterpark een stand tegen van een startup uit Purmerend:  ICEmercencyID.  Het idee van Ton van er Linden en Bart Ploeger is even simpel als geniaal, en is ontstaan doordat een van de initiatiefnemers vaak in het buitenland aan het hardlopen was, en soms dacht “Hoe moet dat nu als er nu iets met mij gebeurt, en ik bewusteloos langs de weg lig ? Niemand kent mij hier….”

Vanuit deze gedacht kwam het idee om polsbandjes te maken met een QR-code die met elke smartphone te scannen is. waarna naam, contactadressen en medische gegevens worden getoond.  Zodat contactpersonene gewaarschuwd kunnen worden. Men kan zelf deze gegevens invoeren via PC, mobieltje of tablet, en je hoeft niets op te sturen.

Kind zoek?

Vanuit dit idee kwam het vervolgidee van de Purmerendse ondernemers: eenzelfde banje, maar dan voor kids. Kidsproof, waterbestendig en in leuke kleuren.  Ideaal voor bezorgde ouders die bang zijn dat kun kind zoekraakt.

Hond en poes

Uiteraard is en logsiche stap weer een band met QR code voor honden en katten.  Maar zo ver is het nog niet. Eerst worden de bandjes voor volwassenen en kinderen goed in de markt gezet.

Voor meer informatie suf naar  de website van ICEmergencyID