Mad Science Vakantiedagen in de bibliotheek Purmerend


Mad science for kids in bibliotheek PurmerendRaketten afschieten, slijm en stuiterballen maken en betoverende shows met droogijs… Geen kind hoeft zich te vervelen tijdens de zomervakantie, want deze zomer kunnen zij in de bibliotheek Purmerend naar de Mad Science Vakantiedagen. Kinderen van 6-12 jaar leren spelenderwijs alles wat er te weten valt over wetenschap en techniek.  

De ‘EUREKA!’ vakantiedagen staan in het teken van uitvindingen en wat je nodig hebt om uitvinder te worden. Leer over de observaties van Leonardo da Vinci, en probeer het zelf uit. Spoel aan op een onbewoond eiland en ontdek hoe je kunt overleven, door samen voedsel en water te zoeken, schuilplaatsen te bouwen en bruggen aan te leggen. Kom meer te weten over de technische vernieuwingen van de gebroeders Wright, die de eerste gemotoriseerde vliegmachine bouwden. En maak kennis met de uitvinders Bell, Edison en Tesla, die elkaar regelmatig in de haren vlogen over de elektrische uitvindingen van hun tijd.

Elke dag staat in het teken van een spannend thema, waarmee de Mad Scientists samen met de kids aan de slag gaan. De kids zijn de hele dag in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40. Brengen kan vanaf 8:30 uur en halen kan tot 16:00.

Inschrijven kan  voor één, twee, drie of vier dagen in week 29 (13 t/m 16 juli) of week 32 (3 t/m 6 aug). Kosten: € 47,50 per dag of € 175,00 voor een hele week. Deelname is beperkt dus snel aanmelden. Tel. 088-0303333 of www.nederland.madscience.org of www.bibliotheekwaterland.nl.

Mobiel lab op de Koemarkt

Op vrijdagavond 11 juni tussen 19.00 en 20.00 uur staat Mad Scientist Stefan Stefunski  met zijn mobiele lab op de Koemarkt bij de finish van de avondvierdaagse in Purmerend. Kinderen kunnen dan een voorproefje krijgen en ouders meer informatie.