Maandelijkse Walk&Talk voor werkzoekenden


Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan.  Op donderdagochtend 11 mei, de eerstvolgende Walk&Talk gaat het over de dagindeling als je geen werk hebt.

 

Eindeloos tv-kijken en lanterfanten op de bank

Al je zonder werk zit heb je de dag aan jezelf. Je kunt je dag grotendeels zelf indelen. Dat is heel fijn, eindeloos tv-kijken en lanterfanten. Daar mag je best even van genieten. Maar je wordt daar ook gauw heel passief van en je gaat je gauw sloom en daardoor weer moe voelen. Bedenk daarom hoe je je dag gaat indelen. Wanneer doe je sollicitaties of andere activiteiten om nieuw werk te zoeken? Dat kun je het beste in de ochtend doen. Wanneer ga je wat extra sporten of bewegen? Iets sociaals in de middag, en wat klussen doen waar je anders nooit aan toekwam. Kortom: bedenk een globaal programma wat voor jou fijn is en aandacht geeft aan al deze zaken. Iets doen geeft je voldoening. En voldoening geeft je weer meer energie.

Walk&Talk met tips en trics voor een zinvolle dagbesteding is op donderdag 11 mei van 10 – 12 uur in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden is niet nodig maar kan wel via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl.