Maak een tas, beeld, portret, ets of sieraad tijdens het Workshopweekend bij Cultuurhuis Wherelant


In het weekend van 11 en 12 februari bruist het van de activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant. Er staan tal van creatieve, beeldende workshops op het programma. Zo kun je bijvoorbeeld een tas maken van leer, een sieraad maken van zilverklei, een portret leren schilderen, een beeld maken van speksteen of kennismaken met de etstechniek of Art Journaling.  Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis.

 

Workshops zaterdag 11 februari

Zaterdag 12 november staan de workshops Speksteen met liefde,  Sieraad maken met zilverklei  en Etsen op het programma. Bij de workshop speksteen maakt u in 1 dag een beeld(je) en bij de workshop Zilverklei ontwerpt u een hanger of bijvoorbeeld oorbellen van zilver. De workshop Etsen neemt u mee in de romantische wereld van de 17e -eeuwse schilder en graficus Hercules Segers, op dit moment te bezichtigen in het Rijksmuseum in Amsterdam..

Workshops zondag 12 februari
Zondag staan de dagworkshops Experimenteel Cobra en Portret donker op het programma. In de middag kunt u een ring leren smeden van zilver (leuk voor Valentijnsdag!), een armband of tasje maken van leer of de wereld van Art Journaling ontdekken waarbij u een visueel dagboek maakt.

Inschrijven of meer informatie?
Voor inschrijven of meer informatie kijkt u op de website www.wherelant.nl of bel  (0299) 434 777.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.  De workshopweekends zijn een terugkerend evenement dat elk 2e weekend van de maand plaats vindt tijdens het cursusseizoen.