Lunchconcerten in de Purmerkerk aan de Westerweg


Concerten in de Purmerkerk aan de Westerweg in PurmerendIedere laatste zondag van de maand is er in de Purmerkerk aan de Westerweg  in Purmerend een gratis muziekconcert van 12.30 tot 14.00 uur.  In februari en maart staan er 3 concerten op het programma, soms begeleid door een lezing.

Zondag 22 februari: 12.30 uur is er lezing over Iona door Wout v.d. Spek, met solozang van Femke Leek. Iona is een bijzondere communauteit op een eiland ten oosten van Glasgow in Schotland. Hoe bijzonder dit ´klooster´ is, hoort u dan. En hoe mooi de liederen zijn en de muziek is die zij daar componeren, zult u van Femke Leek horen. Zij zal een aantal liederen ten gehore brengen.

Zondag 22 maart om 12.30 uur komen Jasper (gitaar) en Annelieke (viool) Muller een optreden verzorgen. Zij spelen voor klassieke werken, Argentijnse tango’s en Spaanse composities en zullen ons wat vertellen over deze werken en hun componisten.

Zondag 26 april om 12.30 uur komt Bart de Kater spelen in het lunchconcert. Hij is een meester klarinettist. Twee maal cum laude afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium. Zwevend aan het plafond van het Concertgebouw, al spelende, en voor Prinses Beatrix op haar afscheid in de Ahoyhallen samen met het Nederlands Blazers Ensemble. En zo gaat hij over de wereld. Hij speelt regelmatig met het Concertgebouworkest, maar ook toneel/ poppentheater en muziek voor kinderen schuwt hij niet. Oprichter van het “Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet” dat steeds meer podium veroverd. Met een hart voor verschillende muziekstijlen, van klassiek tot wereldmuziek. Bart vertelt graag en tovert de mooiste klanken uit zijn instrument. Dit is het laatste lunchconcert van het seizoen

Informatie

De Purmerkerk is te vinden aan de Westerweg 50 te Purmerend, tegenover Voetbalvereniging Wherevogels en het evenemententerrein. De toegang gratis. Wel staat er een schaal voor een bijdrage in de onkosten.

Zie voor meer informatie www.purmerkerk.nl