Louise en hiver in Filmhuis Purmerend


Louise en hiver is een met de hand getekende animatiefilm over Louise die een winterseizoen doorbrengt op een strand in Bretagne.

 

Het zomerseizoen in een kleine Bretonse badplaats loopt ten einde. Elk jaar brengt Louise hier haar zomer door tussen de gezinnen en spelende kinderen. Dan mist ze per ongeluk de laatste trein van het seizoen en is ze ineens de enige overgebleven mens in het stadje. Met de gedachte dat een van haar kinderen haar wel zal missen, bouwt ze zich een hutje op het strand. En terwijl het winter wordt, krijgt de film een steeds meer zomers gevoel. Louise blijkt opgegroeid in deze omgeving en het zijn vooral jeugdherinneringen waar ze aan terug denkt. Ze onderzoekt haar omgeving, verzamelt haar eten en lijkt zich nergens (meer) zorgen over te maken. Zij vindt een maatje om de eenzaamheid te delen, een hond.

De film ontving een Lumière-nominatie voor beste animatiefilm.

Dinsdag 17 oktober 2017. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/154/17/louise_en_hiver