Lonneke Dort: cabaret in Theater de Verbeelding


Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: vilein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet. Ze is te zien op zaterdag 22 februari in Theater de Verbeelding.

In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar.

Jury AKF: “Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema’s en sterke liedteksten weet Lonneke het publiek naar haar hand te zetten.”

De Volkskrant***: “De mooiste uitkomst van haar fascinatie voor onvrede(bestrijding): het nummer over een stel dat niet in therapie gaat, maar naar Syrië vertrekt om de relatie te redden. Want tegenslag verbindt. Haar liedjes zijn bijna allemaal de moeite waard.”

Theaterkrant: “Dort heeft een geheel eigen stijl. Haar teksten zijn grappig en indringend.”

Regie: Wil van der Meer Tekst en spel: Lonneke Dort

www.lonnekedort.nl

 

De voorstelling is te zien op zaterdag 22 februari 20.30 uur in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.