Londense West End-hit in Theater de Verbeelding


Mogelijkheden van Laura van Dolron in Theater de Verbeelding in PurmerendLaura van Dolron brengt het bekroonde toneelstuk Mogelijkheden (Constellations) van de jonge en succesvolle Britse toneelauteur Nick Payne voor het eerst naar Nederland.  En nu dus ook naar Purmerend.

De soms hilarische en dan weer hartverscheurende tekst laat het publiek kennis maken met imker Roland en wetenschapster Marianne. Met  Britse humor en scherpzinnigheid reizen we met deze twee personages door verschillende parallelle universa waar de twee elkaar steeds opnieuw en net weer anders ontmoeten, verlaten, bedriegen en koesteren. De voorstelling laat ons zien hoeveel mogelijkheden we elke dag weer hebben om grappig, gemeen, ontrouw, klunzig en liefdevol te zijn. De voorstelling wordt gespeeld door Lizzy Timmers en Rogier Schippers, die beiden ook in eerdere producties van Laura van Dolron te zien waren. Laura vertaalde de tekst en voert de regie van Mogelijkheden.

The Daily Telegraph: “Dit uitzonderlijke nieuwe romantische drama weet in een uur meer te vertellen dan de meeste toneelstukken in drie uur kunnen. Het is speels, intelligent en barst van de ideeën, maar heeft ook een krachtige emotionele ondertoon.”

Te zien op vrijdag 13 maart in Theater de Verbeelding, in de  Pop- en Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19 in Purmerend. Reserveren kan via de website van Theater de Verbeelding.