Meer leesplezier via literatuurcursus Bibliotheek Purmerend


Literatuurcursus bibliotheek Waterland in Purmerend 640
Lezen kunnen we (bijna) allemaal, maar literatuur lezen is plezier hebben van het feit dát je kunt lezen…  Via de Bibliotheek Purmerend kun je dat plezier nu ook delen met anderen via een cursus literatuur, waarbij  zowel Nederlandse als buitenlandse auteurs aan bod komen. Er starten 2 cursusreeksen: een op vrijdag 12 september en een op vrijdag 19 september.

Beide reeksen bestaan uit 7 bijeenkomsten die worden gegeven door docente Corien Hildenbrant. Er  komen thema’s aan de orde als isolement, familie geschiedenis, levensdoel en historie. De docente bespreekt de boeken, plaatst ze in de tijd en zorgt voor achtergrondinformatie over het boek.

De boeken

In de cursus gaat het om werken van Toine Heijmans (isolement), John Williams (levensdoel), Haruki  Murakami (vriendschap) en Marion Pauw (familiegeschiedenis). Ook het thema Eerste Wereldoorlog staat op het programma en rond dit thema worden Meester Mitrailette van Jan van Toortelboom en Oorlog en terpentijn van Stefan Hertmans gelezen.

 Wanneer?

Cursus 1 is op vrijdag van 10.00 – 12.00 uur op 12 september, 17 oktober, 21 november, 16 januari, 13 februari, 13 maart en 10 april.
Cursus 2 is op vrijdag 19 september, 19 oktober, 28 november, 23 januari, 20 februari, 20 maart en 17 april.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie op www.bibliotheekwaterland.nl. Kaartverkoop via tickets op website en in de vestigingen van Bibliotheek Waterland.