Literaire Salon met Redmond O’Hanlon


redmond o hanlon -  literaire salon in theater de Purmaryn in PurmerendOp zondagmiddag  8 november  is er in de Purmaryn een Literaire Salon met  de flamboyant reisschrijver Redmond O’Hanlon.

Tijdens het interview komen zijn reizen, zijn liefde voor biologie en vogels en zijn leven in Amsterdam aan de orde. Een optreden van Redmond O’Hanlon is gegarandeerd smullen.

Hij al vier internationale bestsellers op zijn naam staan, maar werd in Nederland extra beroemd toen de VPRO hem tijdens de prachtige en veelbekeken serie Beagle, In het kielzog van Darwin, naar voren schoof.

De Engelsman met zijn Victoriaans aandoende witte bakkebaarden bleek tijdens de opnamen aan boord van de Beale  een  geboren tv-presentator, met enorme eruditie, enthousiasme en Engelse humor.

De VPRO dacht: die laten we niet gaan…. Onder de titel O’Hanlons helden werden vervolgens twee reeksen uitgezonden waarbij hij in de voetsporen trad van zijn negentiende-eeuwse helden; ontdekkingsreizigers die de wereld afreisden en de meest wilde ontdekkingen deden. Ook deze serie werd een grote tv-hit.

Redmond O’Hanlon wordt tijdens de literaire salon in de Purmaryn geïnterviewd door Alexander Reeuwijk, zelf ook reisschrijver en groot kenner van het werk van zijn Britse, maar tegenwoordig in Amsterdam woonachtige collega. Samen met Marc Argeloo en Emile Brugman schreef hij het boek In het spoor van de grote ontdekkers, O’Hanlons helden. In dit fraai geïllustreerde boek portretteren zij de twaalf helden van O’Hanlon waaronder Charles Darwin, Alfred Russel Wallace en Richard Francis Burton.

Op 8 november in Theater de Purmaryn, Waagplein 1 in Purmerend . Reserveren kan via de website van het theater.