Literaire Salon met Peter Buwalda


Op 17 novemberis er een Literaire Salon met Peter Buwalda in Theater de Purmaryn. De schrijver wordt deze middag geïnterviewd door Arjan Peters, recensent van de Volkskrant.

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Na 8 jaar is nu Otmars zonen verschenen: het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm.

Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfa-man, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in. Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Kaartverkoop via Theater de Purmaryn.