Light of my life – van Casey Affleck in Filmhuis Purmerend


Een dodelijke pandemie heeft bijna alle vrouwen weggevaagd. Het 11-jarige bijna- pubermeisje Rag is dus een zeldzaamheid. Om haar te beschermen laat Dad zijn dochter voor een jongen doorgaan, terwijl zij overleven in de bossen. Continu dreigt het gevaar om ontdekt te worden; de spanning is vooral naar het einde toe om te snijden. Dit is een scifi-film, een survivaltocht, een sprookje en een coming-of-age-verhaal. Maar bovenal is het een liefdesfilm, een meditatie op het ouderschap, waarin een ouder de tijd neemt om een kind verhalen te vertellen, en wegwijs te maken in het leven. Light of my life is te zien in in Filmhuis Purmerend.

 

Een vader zwerft met zijn dochter door de bossen. Ze slapen in een tentje en wassen zich in de rivier. Het is geen gezellige vakantie, maar bittere noodzaak. Een dodelijke pandemie heeft bijna alle vrouwen weggevaagd. De 11-jarige Rag is dus een zeldzaamheid. Om haar te beschermen heeft Dad zijn dochtertje gekapt en gekleed als jongetje. Anna Pniowsky speelt  haar prachtig, lekker eigenwijs, een 11-jarige op de drempel van de puberteit. En zo ontrolt zich een vrij uniek vader-dochterverhaal dat met elke nieuwe stap een spannende wending krijgt. Continue dreigt het gevaar om ontdekt te worden, de spanning is vooral naar het einde toe om te snijden.

‘Light of my life’ is van alles, een scifi-film, een survivaltocht, een sprookje en een coming-of-ageverhaal. Maar bovenal is het een liefdesfilm, een meditatie op het ouderschap, waarin een ouder de tijd neemt om een kind verhalen te vertellen, en wegwijs te maken in het leven. – Light of my life – Casey Affleck, Verenigde Staten, 2019, 119’.

 

Draaidag: Vrijdag 28 februari 2020. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/389/17/light_of_my_life