Liefdevolle zedenthriller gebaseerd op een waargebeurd Nederlands verhaal


persfotos-mijn-bijvrouw-theatergroep-vig_raymi-sambo_fotografie-jean-van-lingen_38Theatermaker, acteur (o.a. SpangaS, All Stars, ZEP) en regisseur Raymi Sambo speelt donderdag 10 nov zijn nieuwe voorstelling: Mijn (Bij)Vrouw in Theater de Purmaryn te Purmerend. 


Mijn (Bij)Vrouw gaat over polygamie in de Caribische samenleving waar het hebben van een bijvrouw gebruikelijk is, terwijl er tegelijkertijd een taboe op rust. Universeel gezien gaat Mijn (Bij)Vrouw over het hebben van een liefde naast je relatie. Over monogamie. Over de binnenvrouw. Wat voelt zij en waarom blijft zij in de driehoeksverhouding? Over de stem van de binnenvrouw die je maar zelden hoort.

Mijn (Bij)Vrouw is een liefdevolle zedenthriller gebaseerd op een waargebeurd Nederlands verhaal.

Mijn (Bij)Vrouw: “een verrassende, intrigerende en diepmenselijke toneelvoorstelling” Theaterkrant***

Nederland is het enige land ter wereld dat adverteert met ‘second love’. Toch vinden wij het hebben van meerdere vrouwen abnormaal en veroordelen anderen, zoals Caribische mannen, die naast hun officiële echtgenote nog andere vrouwen hebben. Maar is het hebben van een bijvrouw echt zo vreemd? Of zijn wij in staat om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdesverhouding te hebben, want is monogamie nature of nurture?

Net als zijn vorige voorstelling Aan Niets Overleden -over het wegstoppen en doodverklaren van homoseksuelen- komt het thema van Mijn (Bij)Vrouw voort uit Sambo’s eigen familiegeschiedenis; zijn zus was een bijvrouw van een getrouwde man.

Zie ook het persbericht als bijlage en de trailer: https://youtu.be/8IMxYBD48Ig