Liefdesverklaring (voor altijd) in Theater De Verbeelding


Zaterdag 15 december staan vier doorgewinterde acteurs en mimespelers in De Verbeelding met Liefdesverklaring (voor altijd). Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Maureen Teeuwen (winnaar van de Colombina toneelprijs 2018) vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters.

 

Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

De Volkskrant: **** “Als dat geen liefde is….. Het is een genot om dit viertal over het toneel te zien bewegen, ieder op bepaald moment verwijzend naar zijn of haar eigen achtergrond. Afwisselend dolkomisch en doodserieus brengen ze een ode aan een oeuvre en een ode aan het vak.”

Theaterkrant: Onderscheiding met keuze van de criticus! “Liefdevolle ode aan kijker en speler. Het is een statement van liefde dat via taal, toon en lichaam ook vraagt wat we eigenlijk hebben bereikt sinds radicale openheid het credo werd.”

Concept en regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg Tekst: Magne van den Berg

De voorstelling is te zien op zaterdag 15 december om 20.30 uur in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro), exclusief 1 euro service fee. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.