Lief en leed in het leven van de giraf (9+) in Theater De Verbeelding


Lief en leed in het leven van de giraf (9+) in Theater De VerbeeldingGiraf is een meisje van negen. Haar moeder is dood en haar vader is een acteur zonder werk. Daarom hebben ze geen geld meer voor televisie. Dat is een groot probleem, want ze heeft Discovery Channel nodig voor haar spreekbeurt over giraffen! Deze prijswinnende voorstelling is binnenkort te zien in Theater de Verbeelding in Purmerend.

Samen met haar dwarse teddybeer Judy Garland rekent Giraf uit hoeveel geld je nodig hebt voor een leven lang Discovery Channel, namelijk € 53.507 en ze gaat op zoek. Eenmaal bij de minister-president blijkt dat zelfs een leven lang kabeltelevisie niet de oplossing is voor al je problemen.

Schrijver Tiago Rodrigues wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars in Portugal. In Lissabon is het al sinds de première in 2011 een daverend succes. Regisseur Paul Knieriem heeft de Zap theaterprijs en de Gouden Krekel gewonnen voor de voorstelling Tantes, die eerder in Theater De Verbeelding te zien was.

Op de interactieve website www.lief-leed.nl zie je een serie vragen en opdrachten van de hoofdpersoon uit de voorstelling, die uiteindelijk een slideshow van het lief en leed uit je eigen leven oplevert.

De voorstelling is te zien op zaterdag 12 december 19.30 uur in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 13 euro (vriendenpas/CJP/65+ 11 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.  Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!


Recensies

Theaterkrant ****
“Een fraaie voorstelling.”

De Volkskrant ***
“Overvolle, zinvolle jeugdtheatervoorstelling over de gevolgen van de economische crisis. De jonge actrice Yara Alink neemt het publiek knap op sleeptouw.”

www.toneelmakerij.nl