Lezing in de Bibliotheek Purmerend: Wonen in de Amsterdamse school


lezing amsterdamse school in purmerendOp maandag 25 april is er in de Bibliotheek Purmerend een lezing over de Amsterdamse school, een  expressieve stroming in de Nederlandse architectuur. De interieur uitingen van de Amsterdamse school komen in beeld bij een tentoonstelling die begin deze maand is begonnen in het Stedelijk Museum Amsterdam. 

Wonen in de Amsterdamse School: onder deze titel organiseert het Stedelijk Museum in de periode april-augustus 2016 een tentoonstelling. De Amsterdamse School (1910-1930) is ontstaan in Amsterdam. De stroming is uniek in Nederland vanwege de vele vormen waarin deze stroming tot uitdrukking komt. Het betreft namelijk niet alleen architectuur maar ook ontwerpen voor meubelen en andere interieuruitingen zoals lampen, klokken, haarden en textiel.

In de jaren ’20 was de Amsterdamse School van groot belang en heeft de stroming ook in andere steden zijn sporen nagelaten. In de lezing wordt voor al ingegaan op de ontwerpen voor het interieur en gebruiksvoorwerpen. De docente is Drs M. (Monique) Hanrath Kunsthistorica bij de Volksuniversiteit.

De lezing Wonen in de Amsterdamse school is op maandag 25 april van 19:30 tot 21:30 uur in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Kosten: € 12,50. Aanmelden kan via www.vua-ams.nl/cursussen.