Lezing over grote kunstroof in het Leesteken


taschaDinsdagavond 16 juni komt de in Roemenië geboren schrijfster Mira Feticu in boekhandel het Leesteken een lezing geven over haar boek Tascha. De roof uit de Kunsthal. Daarin gaat zij op zoek naar de vrouw achter het gangsterliefje.  Volgens critici is het werk van Feticu intelligent, erotisch, feministisch, maar vooral eerlijk en direct, geschreven in een ‘uitzonderlijk markant proza’ (De Groene Amsterdammer).

Tascha is de vriendin van de hoofdverdachte. Zij gaat samen met de politie naar Roemenië in een laatste poging om de zeven kostbare schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal op te sporen. De politie heeft  al verdachten gearresteerd, maar de schilderijen blijven helaas spoorloos. Waarschijnlijk zijn ze door de moeder van de hoofdverdachte verbrand.

De zoektocht onthult ook nog een ander verhaal dat van Tascha, die in Nederland haar lichaam verkoopt. Mira Feticu debuteerde in 1993 als dichteres, maar legde zich daarna toe op het schrijven van proza. In haar geboorteland werkte ze als programmamaker voor de radio en verrichtte ze onderzoek aan de Roemeense Academie voor Wetenschappen. Na haar verhuizing naar Nederland verscheen in 2012 haar eerste boek. Mira Feticu is een boeiend en enthousiast vertelster.

Datum en tijd: dinsdag 16 juni 19.30 uur
Het Leesteken, Zuidersteeg 2, 1441 BD Purmerend
Entree: €5,00  Reserveren via
info@leesteken.nl of 0299-771834