Lezing over Francien de Zeeuw door Purmerends auteur Natasza Tardio


Woensdag 8 februari  geeft Purmerendse auteur Natasza Tardio een lezing in Bibliotheek Purmerend over haar nieuwste boek: ‘ Francien de Zeeuw, van verzetsheldin tot eerste vrouwelijke militair’. Niet alleen heeft Francien een belangrijke rol als verzetsheldin en eerste vrouwelijke militair gespeeld, maar ook heeft zij veel betekend voor het Purmerendse onderwijs.

Als inwoner van Purmerend (ruim 40 jaar) heeft Francien de Zeeuw destijds ondermeer de Prins Willem Alexander Mavo opgericht en was ze nauw betrokken bij de fusie die leidde tot de PSG.

De lezing is op 8 februari 2017, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Purmerend. Kosten: € 5,00 voor leden € 7,50 voor niet-leden

Over de auteur

Natasza Tardio debuteerde in 2012 als Young Adult schrijver met de jeugdthriller ‘Moordvrienden’, waarmee ze de ‘Jonge Jury Debuutprijs 2014’ won. In april 2014 kwam haar tweede jeugdthriller ‘Onzichtbaar’ uit bij uitgeverij Kluitman. Buiten het schrijven van Young Adult fictie schreef Natasza meerdere non-fictie boeken en heeft ze als journalist gewerkt bij o.a. Crimezone en Ezzulia. Natasza is getrouwd en heeft twee kinderen en woont in Purmerend.  Verder werkt ze als commercieel schrijver, is ze eigenaar van tekstbureau e-write.nl en is ze tevens redacteur van de Hebban Young Adult Portal.