Lezing over erfgoed-fietstocht met Fort K’IJK bij Uitgeest als begin- en eindpunt


Tijdens de koffie-ochtend bij Fort K’IJK op donderdag 13 juni vertelt Wladimir Dobber over de erfgoedtocht rond het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Deze prachtige fietsroute is af te leggen vanuit Fort K’IJK en brengt je langs idyllische plaatsen en buurtschappen en diverse flora en fauna van de veenweiden en polders. Het ideale decor voor een heerlijk dagje uit.

 

Wladimir vertelt over het ‘snoer van kralen om het meer’, waarbij elke kraal een cultuur-historische waarde heeft. Hij laat zien dat deze regio veel fraais en interessants te bieden heeft, iets dat bij velen nog onbekend is. Uiteraard is er voldoende ruimte tot het stellen van vragen. Schuif gezellig aan en laat je inspireren!

Na de lezing is het mogelijk om per fiets de erfgoedtocht (30 km) af te leggen. Bij Fort K’IJK vind je oplaadpunten voor de elektrische fiets en je kunt in de Theeschenkerij terecht voor een kleine lunch of huisgemaakte taart. Je maakt de dag compleet met een bezoek aan het Belevingscentrum in het fort, waar je met een audiotour kennis maakt met de geschiedenis en de natuurlijke omgeving van Fort K’IJK.

Wladimir Dobber woont in de oude pastorie van Krommeniedijk, met uitzicht op Fort K’IJK. Hij was, en is nog steeds, betrokken bij meerdere maritieme, historische projecten. Onder andere schreef hij mee aan een boek over Cornelis Corneliszoon van Uitgeest en de betekenis van de uitvinder van de houtzaagmolen voor de 17e-eeuwse scheepsbouw en scheepvaart.

Koffie-ochtenden bij Fort K’IJK

Tijdens de koffie-ochtenden biedt Fort K’IJK een podium aan mensen uit de regio met een mooi verhaal. Onder het genot van een goede kop koffie kun je genieten van interessante lezingen en presentaties. Een gezellige ochtend met elke keer een andere spreker en een ander thema. De koffie-ochtenden vinden regelmatig plaats op een donderdag. Houd www.fortkijk.nl en facebook.com/fortkijk in de gaten voor de actuele data.

Wanneer: donderdag 13 juni 2019 van 10:30 tot 12:00 uur

Waar: Fort K’IJK, Lagendijk 22 Uitgeest
Reserveren: niet nodig, je bent welkom!

 

Foto: Sabine van Keulen