Lezing over Matisse in Bibliotheek Purmerend


Op dinsdagmiddag 9  juni geeft kunsthistorica Everdien Hoek een lezing over Matisse in de Bibliotheek Purmerend. Dit als perfecte voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstelling in het Stedelijk Museum.

Wat is er nodig voor het weergeven van een lichte, vrolijke zorgeloosheid? Papier en schaar, en het genie van Henri Matisse (1869-1954). De schilder, die zocht naar het volmaakte huwelijk tussen kleur en vorm, staat centraal in de tentoonstelling ‘De oase van Matisse’, die van 29 maart tot 16 augustus te zien is in het Stedelijk Museum.

Het middelpunt van de tentoonstelling in het Stedelijk museum is een van de publiekslievelingen uit de collectie van het Stedelijk: het monumentale papierknipsel De parkiet en de zeemeermin (1952-1953). Dit topstuk wordt samen met andere knipsels van Matisse gepresenteerd en met daarvan afgeleide, zelden getoonde werken van textiel en gebrandschilderd glas. Op donderdagochtend 11 juni geeft drs Hoek zelf een rondleiding over de tentoonstelling.

Matisse lezing van de Volksuniversiteit Amsterdam op dinsdag 9 juni van 14.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Kosten:  € 16,00 en de rondleiding € 14,50. Aanmelden voor de lezing en de rondleiding kan via www.vua-ams.nl/inschrijving