Lezing door Rindert Kromhout over de zoon van Thomas Mann


Purmerend Leest door José  Ferdinandus – Dinsdagavond 28 februari komt Rindert Kromhout bij Het Leesteken vertellen over zijn prachtige nieuwe roman Een Mann die gaat over Klaus, de oudste zoon van Thomas Mann. Het boek maakt deel uit van een serie over kinderen van beroemde ouders.

De eerste twee delen, Soldaten huilen niet, Vertel me wie wij waren en April is de wreedste maand gaan over de kinderen van Vanessa Bell, de zuster van Virginia Woolf. Zij waren centrale figuren in  de beroemde Bloomsbury Groep, een bonte verzameling van voornamelijk kunstenaars die woonden en werkten in Engeland in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Aanvang 19.30 uur in Boekhandel Het Leesteken. Reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834. Entree €5,00

José: Eén van de mooiste boeken die ik ooit las is het dagboek van Klaus Mann dat onder de titel Het keerpunt is verschenen in de prachtige Privédomein reeks, maar dat nu al een tijdje niet meer leverbaar is.  Ik deel de bewondering voor het boek met auteur Rindert Kromhout. Wat ik niet kan, deed hij wel, namelijk zelf ook een boek over hem schrijven. Dat verscheen onlangs onder de titel Een Mann. Eigenlijk schreef Kromhout de roman voor jong volwassenen. Dat merk je wel enigszins aan de stijl, maar gaandeweg greep het boek mij bij mijn kladden en haalde ik bijna een nacht door omdat het uit moest. Klaus Mann is de oudste zoon van Thomas Mann. Het gaat in Een Mann vooral over de verhouding van Klaus tot zijn beroemde vader Thomas. In de roman schrijft hij een verhaal dat bedoeld is als een poging tot toenadering. De homoseksuele geaardheid van Klaus speelt daarbij een grote rol. Aan het eind van het boek wordt duidelijk op welke manier vader Thomas daarmee heeft geworsteld.


jose-ferdinandus

José Ferdinandus, Boekhandel het Leesteken.

Boekhandel Het Leesteken is door het initiatief van José mede door crowdfunding tot stand gekomen, en bestaat inmiddels alweer een paar jaar.  De boekhandel bruist van het leven en is inmiddels een hotspot voor lezend Purmerend geworden.