Lekker bezig tijdens HerfstPurVak


Purvak Purmerend -lekker sportief bezig zijn in de vakantiesIn de herfstvakantie kunnen kids  in verschillende sportzalen en het Leeghwaterbad in Purmerend lekker sportief bezig zijn tijdens de HerfstPurVak. De toegang is – behalve voor het zwembad – gratis.

De meeste activiteiten zijn voor basisscholieren, maar er zijn ’s middags en ‘s avonds in aparte sportzalen ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

De activiteiten van de HerfstPurVak voor basisscholieren zijn in de vakantieweek van maandag 16 tot en met vrijdag 23 oktober 2015. Voor de basisscholieren in sportzaal Karekiet in Overwhere en Zuivelpad in Purmer-Noord, sporthal Spurd-De Vaart in Purmer-Zuid en Brede School De Kraal en Brede School De Weide in Weidevenne. De Spurd-HerfstPurVak is er in deze sportzalen steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Er zijn onder meer dansmatten, hindernisbaan en speelkussen Spelen Circus. Op verschillende momenten zijn er in diverse sportzalen gratis sportclinics die de buurtsportcoach van de betreffende sportvereniging verzorgt: korfbal door KV Purmer, hockey door MHCP, judo door Kodokan en atletiek door NEA Volharding. Het programma met de tijden en sportzalen van de sportclinics en met de speciale sport- en speelmaterialen staat op de website van Spurd.
vanaf dertien jaar

Maandag 16 tot en met vrijdag 23 oktober zijn er speciaal voor jongeren uit het voortgezet onderwijs vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur gratis sportieve activiteiten in sportzaal De Gors. Maandag tot en met donderdag vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur is er voor deze groep Spurd-HerfstPurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.

zwembad

De activiteiten van de HerfstPurVak in het zwembad in Purmerend voor leerlingen basisschool zijn tussen 12.00 uur en 15.00 uur. In het Spurd-Leeghwaterbad zijn voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten, zoals opblaasglijbaan, waterpolo, AquaRoller en klimparcours. Wie de geldende toegangsprijs heeft betaald, kan voor en na de activiteiten van de Spurd-HerfstPurVak de voor recreatief zwemmen beschikbare baden gebruiken.

 

Jaarlijks biedt Spurd met de PurVak duizenden kinderen en jongeren die in vakanties in de stad zijn sportief speelplezier. Spurd verzorgt de HerfstPurVak op verzoek van de gemeente. Nadere informatie over de Spurd-HerfstPurVak staat op www.spurd.nl.