LEGENDS: Live Action Role Playing in het theater


Zaterdag 3 november duiken de acteurs van LEGENDS in Theater De Verbeelding  in de wereld van LARP-en: Live Action Role Playing: een levensecht rollenspel waarin je je kunt meten aan personages uit fantasyboeken en films. Zo kan een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf zijn. Een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er een geliefde koning van een immens onderwaterrijk. We zien volwassenen die blijven spelen en fantaseren en daarmee, net zoals Peter Pan, altijd kind zullen blijven.

 

Een uur de voorstelling wordt de theaterfoyer in LARP-sferen gebracht. Er klinkt muziek en kinderen kunnen als LARP-er op de foto. Ook is er een tv-kast waarop een speciale mini-documentaire is te zien.

Theaterkrant geeft geen sterren meer maar geeft LEGENDS de badge ‘Tip van de criticus’: “Volwaardige, geestige en soms ontroerende voorstelling.”

Kidsweek: “LEGENDS is legendarisch leuk. De op hol geslagen fantasie van het trio en hun dramatische manier van spelen zorgen voor een hoop hilarische scènes.”

Regie: René Geerlings, Idee en spel: Maurits van den Berg, Lisa Groothof, Sacha Muller.

www.bontehond.net

 

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 10 euro, excl. 1 euro service fee. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.