Lees!Workshops van Lidewijde Paris in Bibliotheek Purmerend


Lidewijde Paris heeft een boek geschreven over literatuur. Of eigenlijk meer over hoe je het plezier in lezen kan vergroten. In het boek Hoe lees ik? Legt Paris op een onderhoudende manier uit hoe het in haar hoofd toegaat bij het lezen. Komende weken geeft zij drie thematische Lees!workshops in de Bibliotheek Purmerend.

 

Boekenzitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Tijdens de Lees!workshops in de Bibliotheek laat Paris zien hoe literatuur werkt. Lidewijde legt thema’s bloot en brengt verbanden aan met actuele en klassieke romans. De deelnemers worden uitgenodigd mee te denken en er kan tussendoor van alles gevraagd worden.

Grenzen van de literatuur

Op woensdag 18 oktober om 20.00 uur start de reeks met de Lees!workshop Grenzen van de literatuur. Literatuur zoals wij die kennen bestaat pas sinds een breder publiek kan en mag lezen. Hoe de functie en het gebruik van literatuur in de loop der tijd veranderde wat er nu voor invloeden zijn laat Paris zien met deze interactieve presentatie. Wie of wat bepaalt de grenzen aan de literatuur?

Het spel met de tijd: Naar de toekomst met Asimov

Bij de tweede Lees!workshop op woensdag 15 november wordt er aansluiting gemaakt bij de roman die tijdens de landelijke campagne Nederland Leest centraal staat. Asimovs toekomst-roman uit 1966 Ik, robot waarin robotica wordt voorspeld. Van hedendaagse romans die ons mee nemen in de in de tijd tot de klassiekers van Orwell en Asimov. Wat voor een rol spelen toekomst-romans in onze samenleving?

Het spel met de ruimte: De hele wereld over

Na door de tijd te hebben gereisd moet er natuurlijk ook naar andere landen gereisd worden. Andere culturen en ook zelfs andere planeten en dimensies . Hoe spelen schrijvers in hun romans met het ontdekken van culturen en onbekende plekken? Lidewijde neemt je mee op ontdekkingsreis op woensdagavond 20 december.

Lees!workshops om het plezier in lezen te vergroten

De leesworkshops zijn alle drie van 20.00 – 22.00 uur en vinden plaats in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Kosten zijn € 7,50 per bijeenkomst en € 20,00 voor de reeks. Aanmelden kan in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Of www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.