Landelijke Natuurwerkdag: eén dag samen aan de slag voor bijen, vlinders en vogels


 Foto’s: Natuurwerkdag / Seth CarnillSteeds minder bijen, insecten en vogels overleven in onze provincie. Op de Landelijke Natuurwerkdag zaterdag 2 november 2019, in Noord-Holland gecoördineerd door Landschap Noord-Holland, kun je daar zelf iets tegen doen! Doe je mee? OOk in Purmerend kun je zagen, harken, aanplanten en nog veel meer. Ook je vrienden en familie zijn van harte welkom. Kijk op www.natuurwerkdag.nl en reserveer op tijd een plekje. Eén dag van je tijd. Dit is dé kans om je steentje bij te dragen aan een rijke natuur in Noord-Holland. Dat kunnen we alleen samen.

Meer soortenrijkdom

Op 2 november kun jij je inzetten voor meer soortenrijkdom in de natuur tijdens dé grootste groene vrijwilligersactie van Nederland. Coördinator voor de Natuurwerkdag, Peter Mol: “Landschap Noord-Holland vindt het belangrijk dat er meer leefruimte komt voor kwetsbare planten en dieren. Daar werken boswachters in onze natuurgebieden dagelijks aan. En we krijgen daarbij hulp! Heel veel Noord-Hollanders steken als lid van een vrijwilligersgroep regelmatig de handen uit de mouwen, zowel in onze natuurterreinen als daarbuiten. Wij ondersteunen ze daarbij door het uitlenen van gereedschap en machines, cursussen en advies. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beschermen en tellen vogels of andere dieren en onderhouden bijzondere natuurgebiedjes. Tijdens de Natuurwerkdag iedereen komen helpen. Het enthousiasme op een van de 55 werklocaties werkt aanstekelijk.“

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van (natuur)gebieden en de vergroting van de biodiversiteit in heel Noord-Holland. Met het programma Betrekken bij Groen steunt de provincie duizenden vrijwilligers. En daarom opent Gedeputeerde Esther Rommel dit jaar de Natuurwerkdag in Noord-Holland. Ze doet dit bij het Purmerbos Moeras. Ook diverse gemeenteraden zijn uitgenodigd om Natuurwerkdaglocaties te bezoeken.

Tijd

Van 9.00 u tot 16.00 u, 2 november 2019

Er is werk voor

Maximaal 40 personen (40 volwassenen), er zijn nog 15 plekken (15 volwassenen) over.

Locatie

Westerweg 6 Purmerend, Noord-holland

We verzamelen bij

Bankje aan eind van verharde pad dat tegenover Westerweg 6 het bos in gaat, Noord-holland

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen

Ouder dan 12 jaar

Kinderen staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders

Maatschappelijke stage

Deze locatie is geschikt voor een stage

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Louis Boersma
LBoersma@kpnmail.nl
0613466148

Wil je ook meehelpen jouw groene omgeving mooier te maken? Ga snel naar www.natuurwerkdag.nl en kies een leuke plek uit.

 Foto’s: Natuurwerkdag / Seth Carnill