Landelijke Inline-skate wedstrijd Jeugd in Purmerend


IJs en Inline Skate lub Purmerend - jeugdKomende zaterdag, 16 april, zullen diverse inline-skaters uit geheel Nederland naar Purmerend afreizen om op de 200 meter diverse wedstrijden te rijden voor de Landelijke Baancompetitie Jeugd.
Elk zomerseizoen organiseert de KNSB, in diverse plaatsen met een inline-skate baan, wedstrijden voor jeugd onder de naam Landelijke Baancompetitie Jeugd. In deze competitie strijdt de jeugd om de podiumplaatsen voor de daguitslag maar ook voor het landelijke eindklassement.

Op het programma staan deze dag een 300 meter tijdrit, en een puntenkoers. Bij de 300 meter wordt er individueel gestart en gaat het om de snelste tijd. Bij de puntenkoers zal er een massastart plaatsvinden, waarbij er na vooraf bepaalde rondes rijders punten kunnen verdien tijdens een tussen- een eindsprint. Degene met de meeste punten wint de wedstrijd.

De 1ste wedstrijden zullen om 10:00 starten en verwacht wordt dat het gehele programma rond 17:00 uur zal zijn afgerond. Aansluitend daarop zal de prijsuitreiking plaats vinden voor de dag winnaars.

De wedstrijden vinden plaats op de Inlineskate piste van de Pumerring bij de IJs en Inline-skateclub Purmerend. De toegang is gratis en voor iedereen die van schaatsen houdt zeker de moeite waard om een keer te komen bekijken. De Purmerring is gelegen aan het Trimpad 10 in de wijk Wheermolen achter het Makadocentrum en vlakbij het Kinderparadijs.