Laatste weekend expositie twee Purmerenders in Kerkhof-galerie Overweersepolderdijk


De expositie van Monique Meester en Lisa Poelstra in de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk is nog te bezoeken tot a.s. zondag 17 juli. Monique toont haar keramiek, zowel raku als pitfire gestookt. Lisa exposeert haar schilderijen met verschillende technieken. 

monique meesterDe geboren Purmerendse Monique Meester is van jongs af aan graag creatief bezig. Tijdens de middelbare school ontdekte zij haar voorliefde voor beeldende kunst in verschillende uitingsvormen en diversiteit aan materialen. Toen haar jongste zoon naar school ging, heeft zij zich volledig gericht op keramiek en haalde zij haar inspiratie uit het dagelijkse leven. Wat zij altijd fascinerend heeft gevonden aan keramiek is het volledige proces: van inspiratie tot aan de zachte en soepele organische materialen tot het eind product, keramiek. Zij toont zowel raku-gestookte als pitfire gestookte keramiek.

Lisa PoelstraLisa is sinds 25 jaar woonachtig in Purmerend.  Al sinds haar kinderjaren is zij geobsedeerd door de kleuren en geur van teken- en schildermaterialen. Toch is zij pas later begonnen met deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Het liefst werkt zij met olieverf maar aquarel en pastel is haar ook niet vreemd.  Nadat zij enkele korte cursussen heeft gedaan is zij toch voornamelijk autodidact.  Zij  schildert vaak naar model. Lucht en water boeien haar altijd.  Tegenwoordig  is  haar interesse ook gewekt voor keramiek.

De expositie is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur en loopt t/m zondag 17 juli. Hartelijk welkom. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.