Laat  je portret tekenen (65+)


KUNSTGENOTEN in beweging organiseert op donderdag 16 november van 10.00 tot 12.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant een workshop portret tekenen voor senioren (65+). In deze creatieve workshop gaat u in tweetallen aan de slag. De docent, beeldend kunstenaar Ingrid Pasmans, leert u via kleine opdrachten een portret te tekenen. Uiteindelijk werkt u een portret verder uit met krijt en pastel. Iedere deelnemer gaat naar huis met een prachtig portret van zichzelf.

Goed kijken
Iedereen kan een portret tekenen, goed leren kijken is de basis. Met allerlei kleine oefeningen en verschillende tekenmaterialen, zoals bijvoorbeeld houtskool maakt u schetsen. Uw mooiste schets van uw portretmodel, een andere Kunstgenoot, werkt u verder uit. Deze workshop is geschikt voor iedereen, ervaring is dus beslist niet nodig. U kunt zowel zittend als staand achter een schildersezel werken. Tijdens het schetsen is er ruim gelegenheid om uw ‘model’ beter te leren kennen.

Elke donderdagochtend een activiteit voor senioren
KUNSTGENOTEN in beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het programma vindt u op de website www.evean.nl/cursussen.  Op de speciale Facebookpagina van KUNSTGENOTEN in beweging krijgt u een indruk van eerdere workshops. Heeft u geen vervoer maar wilt u wel graag komen? Neem dan contact met ons op, wij kijken samen naar een oplossing. KUNSTGENOTEN in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Evean en Spurd.

Aanmelden en meer informatie
Deze activiteit vindt plaats op donderdag 16 november van 10.00 tot 12.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. U bent vanaf 09.30 uur welkom. Uw bijdrage van € 5,- betaalt u contant voor aanvang van de activiteit.  Koffie/thee is inbegrepen. U dient zich aan te melden via mail cursusbureau@evean.nl of telefonisch via nummer 088-3833397.