La la land – wel/ oh nee, toch geen Oscar? In ieder geval wel in Filmhuis Purmerend ;-)


De eigenzinnige en principiële jazzpianist (Ryan Gosling)  ontmoet een koffiejuffrouw (Emma Stone) die droomt van een carrière als filmactrice. In deze hedendaagse variant op de klassieke Hollywood- musical vallen na enige strubbelingen de twee matig succesvolle artiesten toch voor elkaar, waarna ze alsnog succes krijgen. De relatie komt echter in gevaar. Winnaar van zeven GOLDEN GLOBES waaronder Beste Film! Oh ja, en er was ook iets met een Oscar….
In deze hedendaagse variant op de klassieke Hollywood-musical, (een romantisch drama met een paar liedjes) vallen twee matig succesvolle artiesten na enige strubbelingen voor elkaar. Hun succes dreigt hen echter weer uit elkaar te drijven. Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone dragen La la land als een eigentijdse Fred Astaire en Ginger Rogers.

Sebastian, een eigenzinnige jazzpianist, komt niet aan de bak vanwege zijn principes. Hij doet nooit concessies aan de smaak van het publiek en speelt uitsluitend wat hij wil. Mia droomt van een carrière als filmactrice, maar ondanks talloze audities blijft ze koffiejuffrouw bij Warner Bros. Ze ontmoeten elkaar, moeten eerst niets van elkaar hebben, maar ontdekken gaandeweg dat ze voor elkaar zijn voorbestemd. Als ze dan ook nog beiden succes krijgen, komt hun relatie in gevaar. La la land is Hollywood op z’n best: wervelend vermaak dat vrolijk verwijst naar zijn eigen rijke geschiedenis. – La la land – Damien Chazelle, Verenigde Staten, 2016, 128’.

Winnaar van zeven GOLDEN GLOBES waaronder Beste Film! Wervelend vermaak dat vrolijk verwijst naar zijn Hollywoods eigen rijke geschiedenis.

Draaidagen:

  • Vrijdag 3 maart 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur.
  • Dinsdag 7 maart 2017. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.50 en 19.50 uur.

Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/la-la-land/