La Holandesa (met Rifka Lodeizen) in Filmhuis Purmerend


In LA HOLANDESA zijn Maud en Frank op vakantie in Chili voor een nieuwe start. Na jarenlang proberen, hebben ze te horen gekregen dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Na een knallende ruzie vertrekt Maud en volgt haar eigen weg. Ze reist van het zuiden naar het noorden van Chili en ontmoet onderwijl een jongen (die zich Messi noemt), een kordaat jochie en voetballiefhebber die wel wat ouderlijke zorg kan gebruiken. Feitelijk is het een kidnap, onder de verzachtende omstandigheden dat ze met de jongen al een vriendschap heeft gesloten. Deze toevallige ontmoeting is het begin van een avontuur door het adembenemende landschap van Chili. Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

In dit trefzekere debuut van Marleen Jonkman zorgt actrice Rifka Lodeizen ervoor dat de sympathie meestal bij Maud ligt, wat ze ook doet. De reis door het zeer gevarieerde Chileense landschap biedt haar de mogelijkheid om los te komen van zichzelf en haar verleden. – La Holandesa – Marleen Jonkman, Nederland, 2017, 92’.

 

Draaidag: Vrijdag 12 oktober 2018. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren:

https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/253/17/la_holandesa