Kunstzinnig en creatief workshopweekend bij Cultuurhuis Wherelant


Het workshopweekend van 10 en 11 maart bij Cultuurhuis Wherelant biedt een grote variatie aan creatieve, kunstzinnige workshops van schilderen en edelsmeden tot dans en leer bewerken. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. Het aanbod bestaat uit workshops van een halve of een hele dag. De workshopweekends zijn een terugkerend evenement dat elk 2e weekend van de maand plaats vindt tijdens het cursusseizoen.

 

Schilderen, choreografie, vilten en leer bewerken
Zaterdag 10 maart kunt u op ambachtelijke wijze een  riem maken van tuigleer en deze een persoonlijke touch geven door  stempelen of carven. Bij de dagworkshop ‘sieraden van vilt’  ontwerpen de deelnmers een eigen collier en/of armband van vilt en garens: comfortabel mooi en bijzonder!  Bij de middagworkshop ‘primitieve schilderkunst op hout’ maakt u een amulet van diverse materialen uit de natuur met als inspiratiebron de primitieve kunst van o.a. de Aboriginals en Maya’s. Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe men een choreografie in elkaar zet? In de workshop choreografie verklapt de dansdocent het geheim.

 

Handlettering, schilderen en edelsmeden

Zondag 11 maart biedt de mogelijkheid om een surrealistisch zelfportret te schilderen.  U kunt ook meedoen met de masterclass waarbij  het schilderen van handen centraal staat.  Of maak in één dag kennis met het mooie materiaal zilverklei en ontwerp een persoonlijk  zilveren sieraad voor uzelf of om cadeau te geven. In de middag staat de workshop  handlettering op het programma.  Met eenvoudige materialen en simpele technieken leert u al snel om  eigen kaarten, brieven, dagboeken of bijvoorbeeld schoolborden  te versieren met prachtige letters.

 

Inschrijven of meer informatie?
Voor inschrijven en informatie kijkt u op de website www.wherelant.nl of bel  (0299) 434 777.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.  De workshops zijn laagdrempelig en heel geschikt om alleen of samen met een vriend(in) te ondernemen.  De dagworkshops zijn altijd inclusief een gezellige lunch.