Krieg nou wat! Kriegerpad Beusebos loopt opeens dood tegen hek


Kriegerpad in Beusebos PurmerendHet onlangs door Vrienden van het Beusebos aangelegde Kriegerpad loopt sinds deze week dood tegen een nieuw geplaatst hek om de reclamemast. De werknemers van het reclamemast-bedrijf hebben dankzij de vrijwilligers een prachtig pad om hun werkplek te bereiken, maar de bezoekers van het Beusebos zijn opnieuw vergeten door de gemeente Purmerend. 

kriegerdeurDe enorme modderpoel die ontstond na de bouw van de reclamemast zorgde eerder voor een slechte bereikbaarheid van het Beusebos. Mensen klaagden over de plassen water, modderpoelen en de onveiligheid bij het passeren van de slootjes bij de ingang. Een verzoek van GroenLinks om toch vooral even een paadje neer te leggen voor de wandelaars, hondenbezitters en natuurliefhebbers leverde naast het commentaar van wethouder Krieger (“Er is geen Beusebos en er is geen ingang”) geen enkele actie op.  Blijkbaar konden de vele Beusebosbezoekers de boom in….

Vrienden van het Beusebos hebben vervolgens – in tegenstelling tot de gemeente Purmerend – wel de handen uit de mouwen gestoken en een prachtig paadje aangelegd (ter plekke het Kriegerpad gedoopt) om zo het Beusebos weer te toegankelijk te maken voor bezoekers. Die toegankelijkheid heeft maar kort mogen duren, want nu er een hek is geplaatst op de plek waar het pad loopt, loopt het Kriegerpad dood tegen dit hek. Opnieuw moeten de bezoekers door de modderpoelen om het bos te betreden.

Meer info over het Beusebos

Ten westen van de snelweg A7, ter hoogte van de afrit Purmerend-Zuid, ligt al zo’n 40 jaar een stuk natuur dat heeft kunnen uitgroeien tot een écht bos: Het Beusebos. De grootte ervan is vergelijkbaar met het centrum van Purmerend, zo’n 17 hectare.
Er leven tientallen soorten vogels, andere dieren en de biodiversiteit aan planten is enorm. Inmiddels biedt dit unieke stukje bos aan de westkant van Purmerend voor veel wandelaars, hondenbezitters en kinderen een welkome afwisseling op het stadse karakter van hun omgeving. Begrijpelijk want het Centrum en Weidevenne kennen als enige wijken van Purmerend geen eigen park!
De gemeente Purmerend is momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van het Beusebos. Lees: de vestiging van een mega-hotel of automotive.