Krasse knarren opgelet: sporten voor 50+ in Purmerend


sporten 50+ vijftigplus 60+ zestigplus 65+ vijfenzestigplus ouderenSpurd heeft een programma met sportieve beweegactiviteiten voor mensen vanaf ongeveer vijftig jaar.  Want een goede conditie maakt meedoen in de samenleving makkelijker en leuker. Lekker bewegen bevordert de conditie en lenigheid. Bijna alle activiteiten uit dat programma zijn overdag. De lessen gaan uit van de mogelijkheden van de deelnemers. In een aantal lesgroepen is nog plaats voor nieuwe deelnemers.

Uitgangspunt voor de docenten is dat de deelnemers met plezier werken aan een fit gevoel. Wie wil weten hoe een les gaat, kan – met uitzondering van Watergymnastiek – een keer gratis meedoen.

Wekelijkse lessen

De gezellige, sportieve inspanning van de wekelijkse les is gericht op verbetering en behoud van lenigheid en conditie. Je lekker voelen is ook het resultaat van regelmatig sportief bewegen. De docenten verzorgen elke week in een stimulerende sfeer als onderhoud van het lichaam sportieve activiteiten. Het samen wekelijks actief zijn zorgt voor motivatie, ontmoeting en plezier.

Vijftig plussers

Het programma beweegactiviteiten is vooral gericht op mensen vanaf ongeveer vijftig jaar die overdag tijd hebben om te sporten. Twee lessen zijn een keer per week in de vroege avonduren. Manager Sportstimulering van Spurd Johan Ram over de aantrekkelijkheid van de lessen los van het tijdstip: ‘Gezelligheid en bezig zijn met conditie en lenigheid zijn heel goed te combineren in de kleine groepen. In een aantal groepen is nog plaats voor deelnemers, vooral bij badminton, conditiegym/aerobics en ZALM. Voor wie ‘s avonds sportief wil bewegen is er dinsdag plaats bij Sport 50+ in Weidevenne. Meedoen kan vanaf elk moment. Voor wie twijfelt: behalve voor Watergymnastiek is er altijd de mogelijkheid van een gratis proefles.’

Programma

Het programma staat op de website van Spurd. Informeer voor de mogelijkheid van een proefles altijd een week eerder bij Spurd of er in de gewenste groep plaats is. Dat kan met een e-mail naar info@spurd.nl of telefonisch contact maandag tot en met vrijdag vanaf 08.30 uur tot 17.15 uur.