Korte cursus: ontwerp je eigen tuin


cursus-optwerp-je-eigen-tuin-in-purmerendOp 17 november 2016 start bij Cultuurhuis Wherelant een korte cursus tuinontwerpen. In drie avonden werken de deelnemers toe naar een origineel ontwerp voor de eigen tuin. Docent Tabita Blok neemt de cursisten op een bevlogen manier mee in de wereld van planten en hun eigenschappen, en hoe deze globaal zijn in te passen in het ontwerp.

 

Van moodboard naar ontwerp

Tijdens de cursus komen de grote lijnen van de tuinarchitectuur aan bod en gaan we een moodboard maken waar wensen en ideeën bij elkaar komen. Het ontwerp zal worden uitgewerkt op de laatste avond, waarin men ook kiest uit harde materialen voor bijvoorbeeld paden en terrassen. Gezien de korte duur van de cursus zal er geen gedetailleerd beplantingsplan gemaakt worden maar gaan we globaal kijken naar de plek waar men bomen, heesters en bloemen het beste kan plaatsen in het ontwerp. De lessen zijn om de week op 17 november en op 1 en 15 december.

Aanmelden en meer informatie.

De cursus start donderdagavond 17 november van 19.30 – 22.00 uur in Cultuurhuis Wherelant, gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Meer informatie over de inhoud van  de cursussen staat op www.wherelant.nl of neem telefonisch contact op via nummer (0299) 434 777 voor meer informatie.