Koningssportdag Purmerend in Leeghwaterpark


koningsspelen 2015Vrijdag 24 april is het weer Koningssportdag. Deze vindt plaats in het Leeghwaterpark. Meer dan 3.600 kinderen kunnen dan lekker sporten en spelen onder begeleiding van Spurd, speeltuin De Speelkraam en kinderboerderij De Ridder. Het Leeghwaterbad vrijdag 24 april overdag alleen open voor Koningssportdag.


LogoKoningssportdag2015
In januari zijn de basisscholen in Purmerend benaderd om de belangstelling voor deelname aan de Koningssportdag te inventariseren. De belangstelling was overweldigend, zeventien basisscholen doen mee. Manager Sportstimulering van Spurd Johan Ram: ‘De peiling is gedaan via de vaste contactpersonen voor de scholen, de buurtsportcoaches.

Spurd, De Speelkraam en De Ridder zijn bijzonder blij met het aantal aanmeldingen: meer dan  3.600 deelnemers! De uitdaging is geweest de deelname aan de Koningssportdag efficiënt en overzichtelijk te regelen. De laatste vrijdag in april staat elke beschikbare ruimte in het Leeghwaterpark in het teken van de Koningssportdag.’

Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er diverse gezellige en sportieve activiteiten in het Leeghwaterpark. Langzaam verkeer moet die dag rekening houden met omleidingen of verplaatsing met lagere snelheid dan gebruikelijk door het Leeghwaterpark.

De organisatie van de Koningssportdag plaatst mobiele toiletten en tijdelijke fietsenstallingen om het verblijf zo makkelijk mogelijk te maken. Naast medewerk(st)ers en vrijwilligers van de organisaties zijn er ook tientallen stagiairs van de opleiding Sport en Bewegen van het Horizon College als assistenten actief. Nogmaals Johan Ram: ‘Alles is voor de Koningssportdag tot in de puntjes voorbereid. Helaas is het weer onvoorspelbaar. De activiteiten in het Leeghwaterbad voor de hoogste twee groepen gaan bij elke weersomstandigheid door.’

Leeghwaterbad overdag gesloten
Het zwembad in Purmerend is vrijdag 24 april overdag gesloten voor ander bezoek dan de deelnemers aan de Koningssportdag. Er zijn overdag geen doelgroepactiviteiten en er is geen zwemles en geen gelegenheid voor recreatief zwemmen. Vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur is het Leeghwaterbad open voor recreatief- en banen zwemmen. Kijk voor de openingstijden van de verschillende baden op de website van Spurd.