Koningssportdag Purmerend: 5.200 kinderen sportief actief op drie accommodaties


Vrijdag 20 april is het tijdens Koningssportdag topdrukte in het Leeghwaterpark, op het terrrein van voetbalvereniging Purmersteijn en in sporthal De Beuk. Meer dan 5.200 kinderen van bijna alle basisscholen in Purmerend komen die dag voor de sportieve activiteiten naar de Koningssportdag. Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam en kinderboerderij De Ridder begeleiden de kinderen tijdens de sportieve activiteiten.

 

De belangstelling van de basisscholen voor de Koningssportdag in Purmerend is bijzonder groot. Vanwege de werkzaamheden aan het Leeghwaterbad gaan zo’n 2.500 kinderen naar voetbalvereniging Purmersteijn en sporthal De Beuk. Coördinator Koningssportdag Cindy Schmidt: ‘Spurd, De Speelkraam en De Ridder zijn bijzonder blij met het grote aantal deelnemend scholen en kinderen.

Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er verschillende gezellige en sportieve activiteiten, zoals Koninklijke Zeskamp, Koningen & Kastelen, Jumping King, Prins Obstakel, King’s Court en sportpaleis. Naast medewerk(st)ers en vrijwilligers van de organisaties zijn er ook meer dan honderd stagiairs van het Horizon College Sport en Bewegen, het Regio College Pedagogische Werk, de sportacademie en van Nelson Mandela en Gaudi van de PSG als assistenten Koningssportdag actief.