Koningssportdag Purmerend: 4.800 kinderen sportief in Leeghwaterpark


Koningssportdag2015JOGGVrijdag 22 april is het tijdens Koningssportdag topdrukte in het Leeghwaterpark. Meer dan 4.800 kinderen komen die dag voor de sportieve activiteiten naar het stadspark. Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam en kinderboerderij De Ridder begeleiden de kinderen tijdens de sportieve activiteiten. Het is voor de derde keer Koningssportdag in het Leeghwaterpark.

De belangstelling voor de Koningssportdag in Purmerend is overweldigend. Manager Sportstimulering van Spurd Johan Ram: ‘Spurd, De Speelkraam en De Ridder zijn bijzonder blij met het grote aantal aanmeldingen! De uitdaging is geweest meedoen aan de Koningssportdag efficiënt en overzichtelijk te regelen. De een na laatste vrijdag in april staat elke beschikbare ruimte in het Leeghwaterpark in het teken van de Koningssportdag. Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er verschillende gezellige en sportieve activiteiten in het Leeghwaterpark.’ De organisatie van de Koningssportdag plaatst mobiele toiletten en tijdelijke fietsenstallingen om het verblijf zo makkelijk mogelijk te maken.

Langzaam verkeer moet vrijdag 22 april rekening houden met omleidingen of verplaatsing met lagere snelheid dan gebruikelijk door het Leeghwaterpark.

Leeghwaterbad overdag gesloten

Het zwembad in Purmerend is vrijdag 22 april overdag gesloten voor ander bezoek dan de deelnemers aan de Koningssportdag. Er zijn overdag geen doelgroepactiviteiten en er is geen zwemles en geen gelegenheid voor recreatief zwemmen. Vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur is het Leeghwaterbad open voor recreatief- en banen zwemmen. Kijk voor de openingstijden van de verschillende baden op de website van het Leeghwaterbad.

Naast medewerk(st)ers en vrijwilligers van de organisaties zijn er ook tientallen stagiairs van het Horizon College en het Regio College als assistenten Koningssportdag actief.