Koningsdag 2021 in coronatijd: wat wel en wat niet?


In verband met de geldende coronamaatregelen is iedereen al gewend aan de basisregels. Die gelden ook met Koningsdag. Het is niet anders. Hoewel versoepelingen nabij zijn moeten we nog even doorbijten. Op Koningsdag kun je kijken naar livestreams van thuisoptredens, speciale programma’s op televisie, meezingen met het Wilhelmus, vanaf het versierde balkon toosten op de Koning, of online meedoen met een quiz of bingo.

Wat kan op Koningsdag niet?

Er mogen op 27 april 2021 in het hele land geen vrijmarkten (met vrije verkoop van goederen, eten en drinken), optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan. We houden ons aan de basisregels.

Nog een paar spelregels

Organiseer niet iets vanuit je raam, balkon of dakterras waar mogelijk publiek op afkomt. We willen voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor je huis op de stoep of op straat gaan verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan. Je mag wel, vanuit je eigen huis, samen met de buren een lied meezingen of een toost uitbrengen. Het beste is zoveel mogelijk thuis te blijven en je sociale contacten te beperken. Je mag thuis maximaal 1 persoon per dag ontvangen. Houd ook dan 1,5 meter afstand tot elkaar.

Informatie op rijksoverheid.nl

Oranje overal

Vier een beetje geschiedenis en drink Oranjebitter, eet kaasballetjes met een vlaggetje, wortelsoep, pompoen uit de oven, gevulde abrikozen, plaattaart met perzik, mangosmoothie, sinaasappelsalade met balsamicodressing… et cetera. Maak er een lekker thuisfeestje van!