De Kolonie MT/Peter de Graef speelt Rudy in Theater de Verbeelding


Rudy is het verhaal van een therapeut die zich tot het publiek richt om zijn maatschappijkritiek af te vuren. Peter De Graef weet moeiteloos het persoonlijke op te tillen tot op het niveau van het universele. Op  11 maart in Theater de Verbeelding.

De Graef vertolkt Rudy in zijn geheel eigen stijl. Als een echte stand-up comedian laat hij Rudy fulmineren. In de live gezongen songs zoekt hij verstilling en verdieping op. De muziekscore is origineel gecomponeerd door Bo Spaenc.

Peter De Graef is al 20 jaar één van de belangrijkste theaterauteurs in Vlaanderen. En ook als acteur staat hij zijn mannetje en werd onder meer onderscheiden met een Louis d’Or.

Tekst, spel & regie: Peter De Graef
Compositie, muzikale leiding & live muziek: Bo Spaenc
Live muziek: Geert Waegeman

De voorstelling is te zien op zaterdag 11 maart 20.30 uur in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend.


“En zo is Rudy alweer een piekfijn gestructureerde, typische ‘De Graef-vertelling’ die fluks balanceert tussen filosofie, maatschappijkritiek en onbezoedelde romantiek. (…) (Els Van Steenberghe, Knack)
“Wat een rijke voorstelling, met zoveel inhoud in laagjes, met zoveel emoties en doordenkers. Dank ook aan de muzikanten voor hun essentiële bijdrage. En hun schoenen… zijn om te stelen.”
(Miek De Kepper)

Foto: aangeleverd