Knives out – geïnspireerd op de verhalen van Agatha Christie in Filmhuis Purmerend


Op dinsdag 1 september is er de eerste voorstelling van het Filmhuis Purmerend na de zomer: Knives out – geïnspireerd op de verhalen van Agatha Christie. Let op de Corona maatregelen: max 30 bezoekers en reserveren verplicht!

Ondanks spanningen tussen zijn familieleden nodigt detectiveschrijver Harlan Thrombey zijn familie uit voor zijn 85e verjaardag. De dag erna wordt hij echter dood aangetroffen. Privédetective Benoit Blanc krijgt af te rekenen met hebberige familieleden die elkaar zonder aarzelen verdacht maken, en enkele loyale bedienden die stijf de lippen op elkaar houden. Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan Thrombey te achterhalen. Geïnspireerd op de verhalen van Agatha Christie.

Detectiveschrijver Harlan Thrombey nodigt zijn familie uit voor zijn 85ste verjaardag. Het doel is ook om de familie bijeen te brengen, ondanks de spanningen tussen de familieleden. De dag na zijn verjaardag wordt Harlan Thrombey echter dood aangetroffen. Uit het niets duikt privédetective Benoit Blanc op om de zaak te onderzoeken. De politie en detective Blanc onderzoeken de zaak, maar komen er al snel achter dat iedereen een verdachte is. Benoit krijgt af te rekenen met een bende hebberige familieleden, die elkaar zonder aarzelen verdacht maken en enkele loyale bedienden die stijf de lippen op elkaar houden. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen.

Het verhaal van ‘Knives out’ is geïnspireerd op de mysterieuze verhalen van de beroemde schrijfster Agatha Christie, en er wordt fantastisch geacteerd. – Knives out – Rian Johnson, Verenigde Staten, 2019, 130’.

 

Draaidag: Dinsdag 1 september 2020. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open 13.15 en 20.15 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren verplicht: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/401/17/knives_out