Kinderwaterfeest Zomer in het Park! op speelweide Leeghwaterbad


Zomer kinde water feest Zomer in het Park Spurd PurmerendSpeciaal voor kinderen is er zaterdag 16 juli een groots kinderfeest op de speelweide bij het Leeghwaterbad, Zomer in het Park! Er is dan allerlei speelmateriaal waaronder verschillende zeep- en springkussens en vliegers. Inclusief zomerdans, het Purmerends kampioenschap fierljeppen, watergevecht en een spectaculaire tokkelbaan van vijftig meter lengte vanaf een tien meter hoog startpunt. Om de zomerse sfeer te vergroten is er een tijdelijk stadsstrand.

De toegang tot Zomer in het Park! vol waterpret is gratis, alleen voor het gebruik van de tokkelbaan vraagt de organisatie een klein bedrag. Het evenement Zomer in het Park! is onderdeel van een reeks feestelijke activiteiten ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het zwembad in Purmerend. De reeks activiteiten in het Park is mede mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit Purmerend.

Fierljeppen

Voor families met jonge kinderen kan de zomervakantie zaterdag 16 juli beginnen op de speelweide van het Leeghwaterbad. Het zomers kinderfeest staat in het teken van water. Veel spelletjes en speelmateriaal hebben water als onderdeel. Zo is er van 12.00 uur tot 14.00 uur een wedstrijd fierljeppen voor het Purmerends kampioenschap. De deelnemertjes aan het polsstokverspringen moeten een zwemdiploma hebben. Ook is er de gelegenheid tot watergevecht en glijden over zeepkussens en de twintig meter lange buikschuifbaan.

Voor de allerjongsten is er een peuterhoek met onder meer kruiptunnels, springkussen en hoefijzerwerpen. Er is allerlei lekkers te koop en er is een picknickplek waar picknickkleedjes gratis beschikbaar zijn.

Pieremachochelwedstrijd

Voor de creatieve jonge Purmerenders is er een pieremachochelwedstrijd, het mooi versieren van een zelf meegenomen vaartuig als een rubberboot, vlot, deur of sloep. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur laten de stuurlui hun vaartuig op het water zien aan belangstellenden en de jury. De stuurlui en overige bemanningsleden hebben een zwemdiploma en dragen een zwemvest of ander drijfmiddel. De bemanning van de mooist versierde boot wint een ZomerZwemAbonnement.

Tokkelbaan

Er is een spectaculaire tokkelbaan van vijftig meter lengte die op tien meter hoogte vanaf een stellage begint. Wie durft te tokkelen betaalt per keer € 1,50.

Zomer in het Park! op de speelweide is gratis toegankelijk en begint om 11.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Voor het Leeghwaterbad geldt de gewone zaterdag toegangsprijs van € 4,45. De organisatie adviseert op de fiets, wandelend of met de bus te komen. Honden en eigen drinken en eten meenemen is niet toegestaan.

Kijk voor nadere informatie op www.leeghwaterbad.nl en Facebook Zomer in het Park!